10 Kasım 2011 Perşembe

KAYA ÇİKOLATA (ROCHES)


Malzemeler :
- 250gr fındık
- 400gr küvertür çikolata (sütlü veya bitter)
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Fındıkları yağlı kağıt serili tepsiye yayın. Yarım su bardağı suyun içerisine pudra şekerini koyup, eriyene kadar karıştırın. Fındıkların üzerine kaşıkla dökün, 150 derece ısıtılmış fırında 20-30 dakika kavurun.
Küvertür çikolatayı benmari usulü eritin. Ben hem küvertür, hem sütlü çikolata kullandım. Fındıklar oda sıcaklığına gelince çikolatadan azar azar 3-4 fındığın üzerine döküp, kaşık yardımıyla gelişigüzel şekillendirin. Buzdolabında 20 dakika bekletip, çikolataları afiyetle yiyebilirsiniz. Ben üzerlerine beyaz çikolata eritip, kaşıktan akıtarak süsledim.
Not : Benmari tencerede kaynayan suyun üzerine 2. bir kap koyularak eritme yöntemidir. Benmaride püf nokta, tenceredeki su 2 parmak yüksekliğinde olmalı ve koyduğunuz 2.kap suya değmemelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder