10 Haziran 2012 Pazar

GALETA UNLU PATATESLİ BÖREK



Malzemeler :

© 3 yufka

İçi için:
© 3 büyük boy patates
© 1 soğan
© 1 çorba kaşığı salça
© Tuz,karabiber, kırmızı biber



Sosu için:
© Yarım su bardağı süt
© Yarım su bardağı sıvıyağ
© 1 yumurta

Üzeri için:
© 1 yumurta
© Galeta unu

Öncelikle patatesleri haşlıyoruz, kabuklarını soyup eziyoruz.
Soğanı küp küp doğrayıp, yağda kavuruyoruz, üzerine salçayı ve ezilmiş patatesleri koyup, baharatlarını ekliyoruz. Birkaç dakika daha kavurup, ocaktan alıyoruz.
Süt, sıvıyağ ve 1 yumurtayı çırparak sosu hazırlıyoruz.
Yufkaların birini tezgaha serip, 8 eşit üçgene bölüyoruz. Her parçaya 1,5 çorba kaşığı kadar sostan döküp, kenarına patatesli karışımdan koyarak sigara böreği gibi bol bir şekilde sarıyoruz. 
1 yumurtayı çırpıyoruz, sardığımız böreklerin üst kısmını önce yumurtaya sonra galeta ununa batırıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder