Daha önce arpa şehriye salatasını kavurup, pilav gibi pişirerek yapmıştım. Bu tarifte şehriyeyi makarna gibi haşlıyorsunuz. Lezzeti harika oluyor.
©2 parça tavuk göğsü
©½ su bardağı mısır
©1 su bardağı bezelye
©½ su bardağı havuç
©10 adet kornişon turşu
©3 diş sarımsak
©1 tutam maydanoz
©1 tutam dereotu
©Tuz
©Yoğurt
©4-5 yemek kaşığı mayonezArpa şehriyeyi makarna gibi haşlayın. Haşlanınca suyunu süzüp, soğuk sudan geçirin.
Tavukları haşlayıp, küp küp doğrayın.Mısır ve bezelyeyi konserve kullanacaksınız suyunu süzün. Havuçları küp küp doğrayıp haşlayın.
Kornişon turşuları doğrayın, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Bütün malzemeleri karıştırın.
Sarımsakları da rendeleyin. Tuz ilave edin.
Yoğurt ve mayonezi bir kasede karıştırıp salataya ekleyin, iyice karıştırın. Salata kabına koyup üzerini düzeltip, pul biberle süsleyin.
Not: Bezelye ve havuç için hazır garnitürde kullanabilirsiniz. Hazırlarda ek olarak patates var ama bu salataya zaten yakışır.
0 yorum:
Yorum Gönder