6 Ocak 2013 Pazar

BALIK SOFRASI VE BROKOLİ SALATASI

Aycan'da balık ziyafeti yaptık geçen hafta. Daha doğrusu o yaptı, biz yedik. Balığımız hamsi tava olduğu için onun fotoğrafını çekmedik. Ama tarifine buradan ulaşabilirsiniz. 
Balık sofrasında çok fazla yemek olursa balık çok fazla yenmiyor, onun için menümüzde salata vardı. Masamızdan brokoli salatası tarifi ile başlayalım haftaya.



Brokolinin faydaları saymakla bitmez, en önemli faydası kansere karşı koruyucu bir besin olması. Bunun yanı sıra yüksek oranlarda A vitamini, beta karoten ile C ve E vitaminleri içermesinden dolayı kalp hastalıklarını, kalp krizi geçirme ve katarakt gibi hastalıklara yakalanma riskini ortadan kaldırır. Yani haftada en az 1-2 kez yememiz gerekiyor.



Malzemeler :
©500gr. brokoli
©Zeytinyağı
©Yarım limonun suyu
©2 diş sarımsak
©Tuz

Brokolileri demetlere ayırıp, kaynayan suya atın, yumuşayana kadar haşlayıp, süzün.
Zeytinyağı ve limonu karıştırın, karışıma sarımsağı rendeleyin. Zeytinyağlı karışımı brokolinin üzerine dökün.

Not: Brokoli çok çabuk haşlanıyor, devamlı kontrol edin.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder