Herkes farklı yapar dolmanın içini, annem çiğden yapar, kayınvaldem kavurur, bu tarif Sevgili Nazan'a ait. Kalem gibi sarmış dolmaları, ellerine sağlık.Malzemeler :©Yarım kg yaprak
©3 adet iri soğan ©1 kase pirinç ©4 adet çarliston biber ©2 adet domates ©3 diş sarımsak ©Yarım demet maydanoz ©Tuz, pulbiber, karabiber, nane ©1 yemek kaşığı salça ©1-2 yemek kaşığı nar ekşisi ©1 çay fincanı zeytinyağı ©Yarım çay bardağı zeytinyağı
(sarmaları pişirmeden önce üzerine gezdirmek için) Yaprakları ılık suyla 4-5 kez suyunu değiştirerek yıkayın, tuzu gitsin. Süzgece koyun, suları süzülsün.
Soğanı, biberi, domatesi çok minik doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın. Pirinci yıkayıp, süzün. Bütün malzemeleri çiğden karıştırın. Yaprağı avcunuzun içine koyun, 1 tatlı kaşığı kadar iç koyup sigara böreği gibi sarın. Pişireceğiniz tencerenin en altına 1 sıra yaprak koyun, üstüne sarmaları dizin. Üzerine yarım çay bardağı yağ gezdirin. Çok kısık ateşte pişirin. Pişip soğuyunca, servis yapacağınız tabağa dizin.Zeytinyağlılar 1 gece buzdolabında bekleyince daha güzel oluyor.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder