Bu pastayı hafta sonu kızımın ve eşimin doğumgünü için yaptım.
Pasta eşime pek uygun değil ama ne yapsın kızının hatırına onun da kelebekli pastası oldu :)
Malzemeler:
* 2 adet hazır pasta tabanı
İç Kreması için:
* 2,5 su bardağı süt
* 2 yumurta
* 125 gr toz şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
* 50 gr un (1 su bardağından 2 parmak eksik)
* 35 gr nişasta (yarım su bardağı)
* 1 paket vanilya
* 2 adet büyük muz
* 2 paket (4 poşet) orman meyveli şanti
* 4 çay bardağı süt
Süslemek için :
* Damla çikolata
* Gümüş şekerlemeler
* Bonibon
Öncelikle iç kremasını hazırlayalım. 2 su bardağı sütü tencereye koyun, ocakta kaynamaya bırakın.
Yumurta, toz şeker, un, nişasta, vanilya ve yarım su bardağı sütü ayrı bir kapta iyice çırpın.
Süt iyice kaynayınca çırptığınız karışımı sütün içine dökün, devamlı karıştırarak kısık ateşte kaynamasını bekleyin. Krema kaynamaya başlayıp koyulaşınca altını kapatın, soğumaya bırakın.
Soğurken üstünün kabuk tutmaması için ara ara karıştırın.
Derin bir kapta 4 paket şantiyi 4 çay bardağı süt ile çırpın ve buzdolabına kaldırın. Şanti miktarı fazla gelebilir fakat şanti az olursa güzel sıvanmıyor pasta.
Yuvarlak pasta tabanlarını ortadan ikiye kesin, düz kenarları dışa gelecek şekilde yerleştirin.
Her pasta tabanını sütle iyice ıslatın. Kremayı yayın (kremayı 3 kat süreceksiniz ona göre ayarlayın),
üzerine ince ince dilimlediğiniz muzları yerleştirin. Mümkünse şanti ile kaplamadan önce, üstünü kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin.
Pastayı şanti ile kaplayıp, düzeltin. İstediğiniz şekilde süsleyin.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder