8 Kasım 2012 Perşembe

ÇAYLI KEK



© 3 yumurta
© 1 su bardağı toz şeker
© 1 su bardağı güzel demlenmiş soğuk çay
©  1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
© 2,5 su bardağı un
© 1 paket kabartma tozu
©İsteğe göre ceviz, fındık koyabilirsiniz.

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Çayı ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin. En son unu, kabartma tozunu, ceviz veya fındık koyacaksanız ekleyin. Yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Not: Keki fırına koyduktan sonra iyice kabarana kadar fırının kapağını açmayın, kekiniz söner.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder