12 Kasım 2012 Pazartesi

PANNA COTTA





Yapımı çok basit ama çok lezzetli bir İtalyan tatlısı Panna Cotta
Eşim uçakta yemiş çok beğenmiş, ilk hazır paketlerden alıp yaptım, sonra toz jelatin alıp evde kendim yaptım.

Malzemeler:
© 1 paket krema (200ml)
© ½ çay bardağı süt
© 1 tatlı kaşığı toz jelatin (pasta malzemeleri satan dükkanlarda bulabilirsiniz)
© 3 yemek kaşığı toz şeker
© 1 paket vanilya
© Süslemek için isteğinize göre meyve

Yapılışı:
Kase içerisine ½ çay bardağı sütü ve toz jelatini koyun, biraz bekletin.
Tencereye kremayı ve şekeri koyun, kaynamaya başlayınca, jelatini ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Suyla ıslatılmış kaselere paylaştırıp 2-3 saat dolapta bekletin, kaseleri ters çevirmeden önce sıcak suya oturtun, tatlınız rahatça çıkacaktır.
NOT : Tatlıyı kaselere paylaştırırken sıvı gelebilir fakat dolapta bekledikçe kıvam alacaktır.


Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder