Yapımı çok basit ama çok lezzetli bir İtalyan tatlısı Panna Cotta
Eşim uçakta yemiş çok beğenmiş, ilk hazır paketlerden alıp yaptım, sonra toz jelatin alıp evde kendim yaptım.
Malzemeler:
© 1 paket krema (200ml)
© ½ çay bardağı süt
© 1 tatlı kaşığı toz jelatin (pasta malzemeleri satan dükkanlarda bulabilirsiniz)
© 3 yemek kaşığı toz şeker
© 1 paket vanilya
© Süslemek için isteğinize göre meyve
Yapılışı:
Kase içerisine ½ çay bardağı sütü ve toz jelatini koyun, biraz bekletin.
Tencereye kremayı ve şekeri koyun, kaynamaya başlayınca, jelatini ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Suyla ıslatılmış kaselere paylaştırıp 2-3 saat dolapta bekletin, kaseleri ters çevirmeden önce sıcak suya oturtun, tatlınız rahatça çıkacaktır.
NOT : Tatlıyı kaselere paylaştırırken sıvı gelebilir fakat dolapta bekledikçe kıvam alacaktır.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder